Tomorrow's student

Alătură-te echipei!

Statisticile indică faptul că aproximativ o treime din persoanele care sunt admise la facultate abandonează studiul în primii trei ani. Probabil acest fapt este cauzat de o alegere neinformată sau subiectivă pe care elevii o fac în timpul liceului sau neadaptării la condițiile ulterioare admiterii. Proiectul se adresează atât persoanelor care au „chemare” pentru domeniul arhitecturii, cât și celor oarecum nehotărâți.

Ne dorim ca liceeni care vor participa la acest program să facă o alegere obiectivă asupra domeniului în care vor să activeze în viitor și să se pregătească în cunoștiință de cauză, astfel că rata abandonului școlar va scădea și implicit calitatea serviciilor din țară va crește ulterior. Vizăm implementarea acestui proiect pe plan național începând cu viitorul an școlar deoarece credem că fiecare elev trebuie să aibă acces la astfel de informații, ocazie cu care toți partenerii din proiect ar trebui să fie mulțumiți de rezultate.

Concret, dorim țeserea unei rețele de comunicare între elevii din liceu, studenții facultăților de arhitectură și profesori, materializate sub forma unor articole, sesiuni Q&A și vizite la licee din țară, unde să promovăm în mod corect imaginea universităților, să prezentăm așteptările profesorilor și să armonizăm interesele viitorilor studenți cu realitățile din teren, fiind un sprijin concret pentru aceștia.

RECONNECT
Colegiul Național „Emil Racoviță”

Proiect pentru laboratorul de chimie